divendres, 1 de juliol de 2016

Joves de SJO: Compte enrere per la JMJ a Cracòvia


Amb motiu de la XXXI Jornada Mundial de la Joventut, que se celebrarà a Cracòvia els dies del 25 al 31 de juliol, un grup de joves de la parròquia de Sant Josep Obrer de Sant Boi –30 persones comptant acompanyants i catequistes– realitzaran un pelegrinatge a Polònia els dies del 27 de juliol al 3 d’agost. D'aquesta forma, s'uniran a centenars de milers de joves de tot el món que participaran a la JMJ viatjant a Cracòvia o seguint-la des de la pròpia diòcesi. A Catalunya, molts pelegrinaran a Polònia amb les seves respectives parròquies, moviments, el SIJ... D'altres podran seguir-la des de Pallejà en una trobada amb joves de tot Catalunya que tindrà lloc els dies de les jornades.


Es podria dir que aquests joves de Sant Josep Obrer van començar el pelegrinatge fa uns quants mesos, amb l'organització conjunta de diverses activitats, entre les quals destaca la representació teatral d’una adaptació de la pel·lícula “La vida és bella” de Roberto Benigni. A més, durant aquest mes de juliol participaran a l’enviament diocesà a la JMJ, el dia 17 de juliol a Sant Feliu amb el bisbe Agustí, i la vigília abans de partir tindran una celebració penitencial.


En un context de pregària i missió, durant el pelegrinatge visitaran Praga, el camp de concentració d’Auschwitz, Cracòvia, el santuari de la Divina Misericòrdia i de Joan Pau II i les mines de sal de Wieliczka, molt properes al Campus Misericordiae, una explanada de 255 hectàrees on tindran lloc els principals esdeveniments de la JMJ amb el papa Francesc, els dies 30 i 31 de juliol: Vetlla de dissabte al vespre, nit al ras i Missa d’enviament. Com és tradició, després participaran a una trobada vocacional amb els iniciadors del Camí Neocatecumenal juntament amb joves d'arreu del món que segueixen aquest itinerari d'iniciació cristiana en petites comunitats.


Alguns d'ells ja han participat anteriorment a altres edicions de la Jornada Mundial de la Joventut: Colònia (2005), Sydney (2008), Madrid (2011) i Rio de Janerio (2013). Sempre ha estat una experiència molt enriquidora i un impuls per apropar-se a Déu i obrir el cor a una vocació concreta de servei als altres.

Aquest any el tema de la JMJ s’emmarca en les paraules de Jesús “Benaurats els misericordiosos, perquè ells obtindran misericòrdia” (Mt 5,7).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada