dimarts, 16 de gener del 2018

II Trobada de catequistes de comunió i post-comunió de l'arxiprestat de sant Boi


El fet de trobar-nos, compartir i saber-nos comunitat és acte d'alegria i presència de Déu. Sostinguts per aquest motor i guiats per l'objectiu del Pla Pastoral del curs " Us he confiat la Missió d'anar per tot arreu i donar fruit", vam decidir centrar-nos en la família.

La nostra Missió catequètica actualment s'estén a infants i famílies, tot tipus de famílies. Els catequistes necessitem nodrir-nos de saber i Esperit per sortir del nostre confort, acollir el qui ve i acompanyar les seves dificultats i alegries. Amb aquesta finalitat, el passat dissabte 13 de gener vam convidar a Mn. Felip-Juli Rodríguez, rector de la parròquia Sta. Eulàlia de Vilapicina de Barcelona perquè ens expliqués la seva experiència en aquest àmbit. Coneixedor de diferents tipologies de família, entorns, realitats, dificultats i, sobretot, observador de persones i grups, ens va saber transmetre i animar a que és possible acollir i fer present les famílies a la parròquia i l'Eucaristia. Tot seguit, ens vam seguir enriquint amb la intervenció dels allà reunits. En acabar, Mn. Felip-Juli va donar unes paraules clau sobre l'actitud del catequista vers les famílies: no jutjar, escoltar (activament) i no aconsellar. Que l'Esperit faci de nosaltres instrument.

Les/el catequistes de les parròquies St. Pere, Apòstol, St. Baldiri, St. Josep Obrer, Ma Auxiliadora i Mare de Déu de Montserrat agraïm a la comunitat de St. Antoni Ma Claret que ens va condicionar la sala i un fantàstic berenar compartit i ens va fer participar de l'Eucaristia presidida per Mn. Pere Rovira qui va tenir unes paraules per encoratjar la nostra tasca.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada