dijous, 30 de juny del 2016

Celebració de l'Iftar


Text que va llegir en Joan Ramon Marin, rector de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat,  el dia de la celebració de l'Iftar, a la qual ens havien convidat participar-hi :

3era edició de l’Iftar Intercultural de Ramadà

Bona tarda!
Faig meves les paraules del profeta Isaïes, que tenim en la nostra Bíblia, en ocasió d’aquesta festa del Ramadà. Són unes paraules a propòsit del dejuni. El profeta transmet aquest missatge: «Diu el Senyor (Déu): “El dejuni que jo aprecio és aquest: allibera els qui han estat empresonats injustament, deslliga els jous, deixa lliures els oprimits i trosseja jous de tota mena. Comparteix el teu pa amb els qui passen fam, acull a casa teva els pobres, vesteix el qui despullat. No els defugis, que són germans teus! Llavors brillarà com l’alba la teva llum.”»
Aquestes paraules del profeta Isaïes signifiquen que la fe ens fa molt humans. I si és així, vol dir que basem la pràctica de la tolerància, el diàleg i la bona convivència en aquest “preocupar-nos pel germà”, per l’altre. Diu el text, en realitat, que els altres són “carn de la nostra carn”!
Jesús també té unes paraules sobre el dejuni: «Tu, quan dejunis, perfuma’t el cap i renta’t la cara, perquè els altres no vegin que dejunes, sinó que ho vegi el teu Pare Déu, i ell que veu el que és secret, t’ho recompensarà».
Deia un místic cristià que la pràctica del dejuni il·lumina la ment i el cor. És la llum i la mirada de Déu al cor de les persones, al més secret de cadascú. És la mirada que hem de tenir nosaltres: veure el cor. Déu ens fa mirar els altres com a germans. El «Déu clement i misericordiós» que diem en totes les religions, ens fa a nosaltres clements i misericordiosos envers tothom. En el nom d’aquest Déu vivim la nostra fe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada